Pasta met saffraan




Pasta met romige saffraansaus  Voor 2 personen

Week een 10-tal saffraandraadjes in een eetlepel heet water voor ongeveer 15 minuten
Zet dit even opzij.
Snijd een sjlaotje fijn en fruit het aan in een klontje boter.
Als je wil kan je er ook een fijngesneden stukje pancetta aan toevoegen. Ook heel lekker met gebakken scampi.
Blus met 5 eetlp droge witte wijn. Laat even inkoken.
Zet het vuur zachter en voeg de saffraan toe. Doe er ook 4dl room bij.
Laat de saus lichtjes inkoken.
Breng op smaak met pezo.
Kook 225 gr pasta al dente.
Giet de pasta af (hou een klein beetje kookvocht apart) en meng ze onder de saus.
Meng erook een klein beetje kookvocht van de pasta onder. (Dit zorgt voor een lichte binding en geeft een mooie glans aan je gerecht).
Serveer de pasta op voorverwarmde borden.
Werk af met wat groen zoals bijvoorbeeld rucola.
Schaaf er wat plakjes kaas over zoals parmezaan of pecorino.