Valderrama

VALDERRAMA OLIJF OLIE GRAND CRU
REEDS 5 JAAR DE KEUZE VAN TOP CHEFS.

Géén eerste persing, géén tweede persing, helemaal  géén  persing.
Valderrama centrifugeert volgens een geheel nieuw innovatief systeem.
Het gehele productieproces vindt plaats  bij maximaal 18 graden Celcius.
Hoe lager de temperatuur , hoe beter de kwaliteit. Tanninegevoelige schilletjes worden binnen 1 minuut uitgecentrifugeerd. Hierdoor geen bitter en geen dominantie. Zachtheid, zachtheid, zachtheid is het kenmerk van Valderrama. Van de pluk tot in de fles duurt slechts 45 minuten. Deze korte verwerkingstijd  garandeert een maximaal behoud van  aroma’s, smaken, vitamines en anti oxydanten.  

Valderrama is olijfolie is ongefilterd, waardoor een schitterende goudgele ‘blinde’ olijfolie ontstaat. De  centrifuge vervangt het filter waardoor  geen aroma’s, etc. in het filter achterblijven. Vele topchefs roemen Valderrama om haar zachte smaak en het weinig dominante karakter. Valderrama ondersteunt en begeleidt een gerecht i.p.v. te domineren. Hierdoor  kan een schitterende smaakbalans in hun gerechten tot stand worden gebracht.

De Top Chefs  zijn uitbundig  over het verschijnsel van de vijf ‘single’ variëteiten. Iedere variëteit heeft zijn typische smaakkenmerken en kent daardoor ook zijn eigen toepassingen in de keuken.

Valderrama Olijfolie

De vijf variëteiten:

Arbequina,  groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan,  ideaal voor salades, dressing, risotto, het glaceren van groenten en uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan. Perfect om witbrood in te dopen.

HOJIBLANCA,  zachte tonen van jong groen hout, liguster, tomaat en rucola, ideaal voor bakken en braden (kan hogere temperaturen verdragen) tonijn, vleesbereiding, gevulde tomaatjes, gemixte salades en heerlijk om donker en zuurdesem  brood in te dopen.

PICUDO, een verfijnde  olijvensmaak met een ‘nootje’ en een ‘botertje’ , ideaal voor het bereiden van alle mayonaises en witvis, langoustines  en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om  vis- en groenten sauzen te monteren. Meng  eens 50% geklaarde boter met 50% Picudo (handwarm) voor een perfecte botersaus over witte asperges of coquilles.

OCAL, de meest neutrale, de zachtste olijfolie die men kan proeven, bijna drinkbaar!! Geschikt om te aromatiseren, groenten te glaceren, puree af te maken, over  carpaccio, om alle soorten  ijs te draaien, sabayons af te maken, etc.  Patissiers zijn verrukt over Ocal omdat deze variëteit een krachtige natuurlijke smaakversterking kenmerkt zonder dat men olijfolie terug proeft.

 CORNICABRA, de meest uitgesproken van de ‘vijf’, groen gras, grapefruit, citroen en een pepertje, uitermate geschikt voor bakken en braden,  alle wild en gevogeltegerechten, een scheut in de stoofschotel doet wonderen.

Grand Cru Valderrama Olijfolie

GRAND CRU, is een ‘blend’ van Arbequina, Hojiblanca, Picudo en Ocal, betreft de opbrengst van de eerste 4 werkdagen uit de oogsttijd en wordt geproduceerd onder 18 graden Celcius, de ‘blend’ wordt jaarlijks samengesteld door een team van Spaanse Michelin chefs en is  uitermate geschikt voor salades en sauzen, dressings  en om brood in te dopen.RECEPTEN VAN TOPCHEFS
Op de home page van  www.valderrama.nl geeft de onderste menuknop “receptenvantopchefs” toegang tot een site met 29 Michelin Chefs die ieder een menu bereiden van drie gerechtjes. In ieder gerecht gebruiken zij andere variëteiten van Valderrama. Deze site wordt door gemiddeld 10.000 personen bezocht. Een enorme inspiratiebron voor professionele chefs én hobbychefs.

Bekijk de video van Valderama

 TIPS
VERMIJD VERVLUCHTING: tijdens verhitting vervluchtigt altijd een deel van de kwaliteit. Dat is zonde! Om een maximaal resultaat te scoren : Haal eerst het gerecht van het vuur. Sprenkel daarna de olijfolie er over heen of roer de olie door het gerecht. Laat ook tijdens het glaceren de olie zich op de eigen warmte (van het vuur af) van de groenten ontwikkelen.

 

BARBECUEN : het vlees enige uren voor het gebruik in masseren met de variëteit Hojiblanca. De olie trekt vervolgens geheel in het vlees. Hierdoor wordt het vlees zachter en smaakvoller. Nadat het bereide vlees van de barbecue is afgenomen alsnog een paar druppels Hojiblanca over het nog warme product laten druppelen. De Hojiblanca ontwikkelt zich vervolgens in volle omvang op de eigen warmte van het vlees. Een ware trouvaille!